A Kossuth téri szertartást megelőző események

Azok a személyek, akik részt vettek a Kossuth téri szertartás, valamint a későbbi szertartások tényleges lebonyolításában, előtanulmányaikban, illetve felkészültségükben különböző utat jártak be. Többségük azonban részt vállalt azokban az eseményekben, amelyek a 2002. december 25-i Kossuth téri szertartás sikeres lebonyolításához vezettek és utólagos értékelésünk szerint a felkészülés egy-egy szakaszát jelentették.
Az alábbiakban a lehető legkevesebb szubjektív elem beiktatásával, időrendi sorrendben felsoroljuk ezeket az eseményeket.

• 2000. december 11-én a Budapest I. kerületi Önkormányzat raktárából az alapítvány későbbi székhelyére szállítottuk a fénykoronatestet és tartozékait.
    Ezt a fénykoronatestet Grátz Antal és Tamás Gábor építészek tervezték és a Budapest I. kerületi Önkormányzat az 1999. augusztus 20-i Budapest, Szentlélek téri, valamint a 2000. június 24-i Budavári szertartásra készíttette.
    A későbbiekben is ezt a makettet használtuk a szertartások alkalmával.
  • Pilisi (Dobogókő) szertartások: 2000. december 25., 2001. Húsvét, 2001. Pünkösd.
  • 2002. január 25-én, Jóraforduló Pál napján, országház-látogatás keretében engedényt kértünk, hogy a teljes látogatási időt a Szent Korona előtt tölthessük.
    A látogatás keretében 100 fő – különböző korosztály – járult a Szent Korona elé és mondta el saját imamondatát, kérését.
    [ Imamondatok ]
  • 2002. február 24-én, Jégtörő Mátyás napján a Visegrádi várban Mátyás seregének segítségét kértük.
  • 2002. március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján három látogatási csoportban, 3 x 120 fő járult az Országházban a Szent Koronához.
    [ Imamondatok ]
  • 2002. év Kisboldogasszony napjára megfogalmazódott a fogadalomtétel gondolata.
    Megkezdtük a fogadalom pontos szövegének véglegesítését és egyúttal a Kossuth téri Fénykorona Szertartás és Fogadalomtételi ünnepség előkészítését.
    Az ünnepség ( illetve a várható későbbi ünnepségek) szervezésére életre hívtuk az „Ember Fia” Közhasznú Alapítványt.